Ajánlatkérés

Mennyibe kerül egy esküvő? Segítünk kalkulálni - íme a várható költségek!

Életed nagy napjának megszervezése nem csak kalandos és örömteli feladat, de sok szempontból felelősségteljes is – hiszen a költségekkel okosan kell kalkulálni pláne, ha nem végtelen a ráfordítandó összeg. Beszéljünk egy kicsit az anyagiakról! Hogy mennyibe fog kerülni pontosan az esküvőd? Ebben a cikkben nem találsz pontos számot – de segítünk, hogy magadnak kalkulálhasd ki az összeget.

Mennyibe fog kerülni az esküvőd? Leírásunk alapján kiszámíthatod az esküvőd költségeit!

Egy esküvő ára – az aranyszabályok

Az, hogy mennyibe fog kerülni esküvőd megszervezése rengeteg dolgon múlik. Egy biztos azonban: a pontos számot csak nagyon precíz kalkuláció útján fogod tudni megsaccolni, és akkor sem pontosan. Éppen ezért az esküvőszervezés egyik alapszabálya, hogy mindig legalább 20%-kal több forrásod legyen az esküvődre, mint amennyi várhatóan lesz a költséged! A vásárolgatások során ugyanis biztosan “becsúszik” majd még egy-két apróság, és előre nem látható költségekkel is számolnod kell…

 

De mik azok, amikre mindenképpen érdemes kalkulálni? Íme egy lista a várható költségekről, amelyek alapján kiszámolhatod, körülbelül mennyibe fog kerülni az esküvőd!

 

Az esküvő ára – fix költségek, amelyekkel tervezned kell!

Ezen a ponton azon esküvői tételeket soroljuk fel, amelyek függetlenül a létszámtól az esküvő kellékei. Természetesen ezek pontos árát nem tudjuk megjósolni sem, hiszen még egy esküvői ruha ára is olyan széles skálán mozog, hogy lehetetlen saccolni.

 

Azt javasoljuk tehát, hogy az alábbi felsorolást egy táblázatban vezetve kezdd el gyűjteni, és pontos árajánlatok alapján töltsd ki az egyes kellékek árait. Az árakat összeadva megkapod, hogy melyek az esküvőd fix költségei!

 

Ezekre a költségekre tehát mindenképpen kalkulálnod kell, ha esküvőt szervezel:

A menyasszony öltözéke:

 1. Menyasszonyi ruha
 2. Menyecske ruha
 3. Ékszerek
 4. Menyasszonyi cipő
 5. Menyecske cipő
 6. Fehérnemű (alsónemű, harisnya, harisnyakötő)
 7. Fodrász, sminkes, körmös
 8. Hajtű
 9. Menyasszonyi csokor
 10. Dobó csokor

 

A férj öltözéke:

 1. Öltöny
 2. Ing
 3. Mellény
 4. Öv
 5. Zokni
 6. Cipő

 

Az előkészületekkor felmerülő költségek:

 1. Meghívók
 2. Tánctanár
 3. Köszönetajándékok
 4. Jegyesoktatás

 

Az esküvő napjára...

 1. Asztaldísz
 2. Szülőköszöntő csokrok
 3. Ültetőkártya
 4. Menükártya
 5. Gyűrű
 6. Gyűrűpárna
 7. Menyasszonyi torta
 8. Aprósütemények
 9. Templom díszítés
 10. DJ vagy zenekar
 11. Fotós
 12. Videós
 13. Templomi szertartás

 

Az esküvőhelyszín, a vacsora ára egy esküvő esetében

Ha azt gondoltad, az előző számolás kompikált volt, most jön csak a java! Itt jönnek ugyanis azok a változó költségek, amelyek nagyban függnek a helyszínválasztástól és a létszámtól is. Apropó létszám. A létszámot is érdemes úgy tervezni, hogy túl lőjünk a célon mint alul! A megmaradt étel nem jelent gondot, de ha eggyel többen hozzák el a párukat mint számítottál rá, az kínos lehet...

 

Ezekkel érdemes kalkulálnod:

 1. Vacsora ára / fő (figyelembe véve hogy gyermek vagy felnőtt)
 2. Italok (rövid ital, koktél stb.) / fő
 3. Székhuzat / székek
 4. Szállás / fő
 5. Autók vagy buszok költségei
 6. Hosszabbítási díj
 7. Terembérlet
 8. Dekoráció

 

 

Az esküvőd ára: így kalkulálj!

Egy átlagos esküvőnél a fenti költségeket szoktuk számba venni. A két összeg végeredménye az, amelyre biztosan szükséged lesz az esküvőd megszervezésére! Természetesen számos más járulékos költséggel is számolnod kell, de ne feledd – ez életed nagy napja!

 

Ha szeretnéd esküvőd romantikus környezetben, a városligeti tó partján tartani – kérd személyre szabott ajánlatunkat IDE kattintva!


VÁROSLIGET RENDEZVÉNYHELYSZÍNEK

Rendezvényhelyszín a Városligetben – télen

Téli rendezvényének keres helyszínt? A Városligeti tó partján, a TóPart Budapest komplexumában erre is lehetőség nyílik! Nézzen körül téli helyszíneink között, vagy kérje személyre szabott ajánlatunkat! 

Szabadtéri rendezvényhelyszínek Budapesten, a Városligetben - nyárra

A nyár, a szikrázó napsütés páratlan színbe öltözteti a Városligetet, és természetesen a tavat. Nem csak a jó idő és a forróság időszaka ez, de a legtöbb rendezvény, esküvő is ekkor kerül megrendezésre! Egy igazán különleges, nyári helyszínt keres esküvőjének, bemutatójának vagy épp konferenciájának? A Városliget Rendezvény csapata áll rendelkezésére! Nézze meg kínálatunkat nyári, szabadtéri rendezvényhelyszínekre Budapesten, vagy kérje személyre szabott ajánlatunkat!

Rendezvényhelyszín a Városligetben – egész évben

A Tópart Budapest egész évben, télen és nyáron is kiváló választás, ha a tökéletes rendezvényhelyszínt keresi. Az időjáráshoz, az évszakhoz és az esemény típusához alkalmazkodva nálunk szabadtéri és beltéri helyszínek közül is válogathat – a döntés meghozatalában pedig szakképzett csapatunk áll rendelkezésére!

New York Café TripAdvisor ,