Ezek a tényezők befolyásolják az esküvő árát


Az esküvő ára: ezek a tényezők befolyásolják leginkább az esküvő költségeit

A koszorúslányok, akik az oltárnál melletted állnak, igen fontos részei lehetnek a nagy napnak. Hagyományosan a barátnők kerülnek ide, de mi van, ha Te valami különlegesre vágysz? Mutatunk 4 kreatív megoldást esküvői csapatodhoz!

4 ötlet a „koszorúslányok” kiválasztásához, ha valami...

A koszorúslányok, akik az oltárnál melletted állnak, igen fontos részei...

Tovább
Szabadtéri esküvő - ezekre ügyelj!

4 kérdés, amit érdemes feltenned, ha szabadtéri esküvőt tervezel!

A szabadtéren tartott, akár tóparti menyegzők és a panorámás esküvők...

Tovább
Kreatív esküvői ceremóniák, amelyekkel még emlékezetesebbé teheted a Nagy Napot!

Kreatív esküvői ceremóniák, amelyekkel még emlékezetesebbé...

Esküvőd napja minden szempontból rólad, rólatok szól. Ha szeretnétek...

Tovább

Az esküvő életünk egyik legszebb napja, azonban minél különlegesebb és egyedibb a nagy nap, annál több költség merülhet fel. Az esküvő ára a legtöbb menyasszonyt és vőlegényt foglalkoztatja, így cikkünkben ezt a témát járjuk körül! 

Az esküvő ára

Mi lehet csodálatosabb dolog, mint egy esküvő? Ezen a különleges eseményen minden barátod és családtagod jelen van, hogy veled ünnepeljenek. A ruha, a virágok és a díszek mindegyike csodálatos, és garantáltan lenyűgöz majd, azonban a szervezés alatt elérkezik egy olyan rész, ami nem olyan lelkesítő: az esküvő ára. Az esküvő - ideális esetben – egy egyszeri, rendkívül különleges alkalom, így a menyasszonyok és a vőlegények gyakran hajlandóak egy kisebb vagyont tölteni a nagy napra, de akadnak olyan párok is, akik félnek a felmerülő költségektől.

Ahány pár, annyi féle esküvő, így nehéz meghatározni azt, hogy mennyi manapság egy esküvő ára. Léteznek azonban olyan tényezők, melyek nagyban befolyásolják az esküvő árát, mint a vendéglista, az esküvő dátuma.

 

Ahhoz, hogy meghatározd az esküvő árát, készíts egy részletes költségvetést

Fontos, hogy tisztában legyetek azzal, pontosan mennyi is a költségkeretetek az esküvőre. Ha meghatároztok egy adott összeget, próbáljátok meg ehhez tartani magatokat! Érdemes egy fontossági sorrendet felállítani, hiszen minden párnak mást jelent a tökéletes esküvő, így lehet, hogy nektek a dekoráció annyira nem fontos, és képesek vagytok rá kevesebb összeget szánni. Ezen kívül gondoljatok arra is, hogy az esküvőszervezés során felmerülhetnek olyan költségek, melyeket nem kalkuláltatok bele a költségvetésbe, így érdemes az egyéb kiadásokra is félretenni egy kisebb összeget.

 

Amik mindenképpen kerüljenek bele a költségvetésbe, hogy meg tudd határozni az esküvő árát:

 • Helyszín
 • Gyűrűk
 • Fotós
 • Ruhák
 • Meghívók
 • Zenész
 • Dekoráció
 • Köszönőajándékok
 • Catering
 • Fodrász
 • Sminkes
 • Kiegészítők
 • Szállás
 • Utazás
 • Egyéb költségek

 

Mi, a Városliget Rendezvény munkatársai tisztában vagyunk azzal, hogy milyen sok stresszel jár az esküvőszervezés, így nem egyszerű minden teendőt észbe tartani. Ahhoz, hogy segítsük a jegyespárokat az esküvő árának meghatározásában, készítettünk számukra egy azonnali sablon árajánlatot, ami az alábbi form alatt elérhető néhány adat megadása után. Ahhoz, hogy az ajánlat letölthető legyen számodra, az esemény típusánál válaszd ki az esküvőt!

 

Ajánlatkérés

name
phone
at
calendar
users
calendar-check
comment

Kedves Vendégünk! Amennyiben nagy létszámú foglalást szeretnél leadni éttermünkbe, kérjük, keresd üzletvezetőnket az alábbi telefonszámon a részletek egyeztetése érdekében!
+36-30-869-kattints

 

Tényezők, amik nagyban befolyásolják az esküvő árát

Az esküvő dátuma

A napsütéses nyári esküvő valószínűleg kompromisszummal jár az ár szempontjából. Az esküvőhelyszíntől a fotóson át a különböző szolgáltatókig ismert, hogy alacsonyabb árakat kínálnak a szezonon kívüli hónapokban, például januárban vagy februárban.

A hét napja is befolyásolhatja az esküvő árát, hiszen a szombat az esküvők legkedveltebb napja, és a magas kereslet gyakran magasabb árcédulával rendelkezik. Könnyedén lecsökkentheted az esküvő árát, ha a nagy napot vasárnapra vagy egy hétköznapi napra ütemezed.

 

Vendéglista mérete

Valószínűleg senkinek sem mondunk újdonságot azzal, hogy a vendéglista mérete is nagyban befolyásolja az esküvő árát. Minél nagyobb az esküvő, annál több költséggel kell számolnotok, így mielőtt bármilyen szervezési feladatot elkezdenétek fontos, hogy meghatározzátok, hogy főt szeretnétek vendégül látni az esküvőn. 

 

Dekoráció

A dekoráció is befolyásolhatja az esküvő árát, így ha szeretnéd egy kicsit csökkenteni az esküvőd során a kiadásokat, akkor érdemes egy olyan helyszínt választanod, ami önmagában is gyönyörű, és nincs szükség drága dekorációkhoz arra, hogy szebbé varázsold. 

 

Esküvőszervező

Manapság rengeteg inspirációs ötletet és segítséget kaphatunk az internetnek köszönhetően az esküvőszervezés során, így sokan úgy döntenek, hogy mellőzik az esküvőszervezőt, és inkább maguk intézik az esküvő körüli teendőket. Mindenkinek szíve joga eldöteni, hogy egyedül végzi a szervezést, vagy esküvőszervezőt fogad. Azzal azonban érdemes tisztába lenni, hogy egy esküvőszervező olyan részletekre is felhívhatja a figyelmet, amikre te nem is gondolnál, illetve rengeteg stressztől kímélheted meg magad a segítségével. 


Rendezvényhelyszínek Budapesten

Kapcsolat

Kedves érdeklődőnk! Szeretnénk felhívni a figyelmed, hogy az alábbi form kitöltése kapcsolatfelvételre szolgál, ajánlatkérést itt nem áll módunkban fogadni. Köszönjük megértésed!
Hírlevél

Értesülj első kézből a Tópart Budapest legfrissenbb híreiről! Iratkozz fel hírlevelünkre még ma!

Érdekességek
VÁROSLIGET RENDEZVÉNY

2020